Nieuws

KNVB: Automatisch doorschuiven afgelaste duels

30 maart 2015
www.bladella.nl
Vanaf komende (paas)zaterdag 4 april worden afgelaste wedstrijden automatisch doorgeschoven. Deze wedstrijden dienen doordeweeks in die week daarna afgewerkt te worden.

De KNVB district Zuid 1 heeft besloten dat wedstrijden die incidenteel geen doorgang vinden op zaterdag, zondag of tweede Paasdag (ongeacht de reden daarvan) automatisch door te schuiven en vast te stellen.
 
Deze regeling geldt voor wedstrijden die gepland staan van zaterdag 4 april 2015 t/m het einde van het seizoen. (Het betreft alle poules c.q. klassen die georganiseerd worden door KNVB district Zuid 1).

Wedstrijden worden als volgt doorgeschoven:
 
Dinsdagavond volgend op de speeldag:
   - Vrouwenvoetbal
   - Zaterdagvoetbal (senioren)
   - Bekerwedstrijden senioren (mannen en vrouwen)

Woensdagavond volgend op de speeldag:
   - Jeugdvoetbal
   - Pupillenvoetbal
   - Bekerwedstrijden jeugd  

Donderdagavond volgend op de speeldag:
   - zondagvoetbal

Aanvangstijden
   - Van 4 tot en met 14 april beginnen de wedstrijden om 18.30 uur.
   - Van 15 tot en met 29 april beginnen de wedstrijden om 18.45 uur.
   - Van 30 april tot en met einde seizoen beginnen de wedstrijden 19.00 uur.
 In onderling overleg, met akkoordverklaring van beide verenigingen en met onmiddellijke berichtgeving aan alle betrokkenen, kan van speelavond/tijd worden veranderd. Wel moeten de niet gespeelde wedstrijden plaatshebben in de week die volgt op de oorspronkelijke wedstrijddatum.
 
Dubbele wedstrijd
Mocht de KNVB al een achterstallige wedstrijd hebben vastgesteld en gaat daarna incidenteel een wedstrijd op zaterdag of zondag niet door, dan heeft de eerder aangekondigde achterstallige wedstrijd voorrang boven de automatisch door te schuiven wedstrijd.
 
Tuchtzaak
Om elk misverstand te voorkomen en ter verduidelijking het volgende:
Verenigingen zijn verplicht om de wedstrijden te spelen op de dag en het tijdstip zoals de KNVB heeft vastgesteld. Wanneer een wedstrijd op zaterdag dan wel zondag niet heeft plaatsgevonden binnen de periode dat de doorschuifregeling van kracht is, dan stelt de tuchtcommissie een onderzoek in naar de oorzaak en de schuld van het niet spelen van de wedstrijd. Ook al wordt de wedstrijd dezelfde week alsnog gespeeld. Zo kan het voorkomen dat eenzelfde elftal wegens te weinig spelers niet speelt op zaterdag of zondag en ook niet speelt in dezelfde week; in dat geval is er sprake van het tweemaal niet spelen van dezelfde wedstrijd. Het is dus geen vrijblijvende keuze om wedstrijden naar eigen inzicht in het weekeinde of door de week te spelen. 

(bron: KNVB)

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven