Nieuws

Debuut Lotte in Oranje O-15

21 maart 2015
www.bladella.nl
Met rugnummer 14 debuteerde Lotte van Veldhoven in Oranje onder 15. Met Lotte na rust op '6' in de basis wonnen de Oranjeleeuwinnen met 0-1 van België.

Voor veel van de speelsters van ‘Onder 15’ was het oefenduel woensdag tegen België de eerste interland.
Voorafgaande werden de meisjes één voor één voorgesteld en kippenvel natuurlijk bij het spelen van het Wilhelmus en de Brabançonne.


Met de 0-1 zege was KNVB-coach Johan van Heertum uiterst content. ,,We hebben een prima indruk achtergelaten. Na rust waren we dominant en duidelijk de bovenliggende partij.”
Nederland startte ondanks de geringe ervaring allerminst onaardig tegen de zuiderburen en kreeg een paar goede kansen. De terechte treffer van Oranje kwam echter pas in de betere tweede helft. ,,Na die goede start werd het spel van ons wat onrustig en nerveus, maar dat is ook logisch. Bij zo’n eerste officiële wedstrijd spelen de zenuwen de speelsters toch wat parten”, aldus Van Heertum.
 
Baltempo te hoog
Met name de druk die België voor rust gaf, leverde hier en daar wat balverlies op. ,,De speelsters wilden te snel en te graag naar voren. Daarom werd het baltempo te hoog en dan is het lastig de vrije man te vinden.” In de tweede helft (met Lotte in de basis op ‘6’) ging het stukken beter. Dat leverde na 65 minuten dan ook een meer dan prima doelpunt op. Joëlle Smits (Brabant United) opende met een fraaie steekpass de Belgische verdediging en Romée Leuchter (Limburgia) speelde zichzelf vervolgens met één beweging vrij en sneed naar binnen. De Limburgse rondde vervolgens prima af: 0-1. Zowel de speelsters als staf vlogen elkaar in de armen. “De opluchting was ook groot”, wist Van Heertum. “De speelsters hebben het na rust uitstekend opgepakt. Na rust waren we dominant en duidelijk de bovenliggende partij. Dan wil je ook winnen.”
 
Opstelling Nederland: Van Domselaar (41. Pondes), Darnoud, Donker (41. Wilms), Bayings, Levels (41. Olislagers), Doorn, Jongbloed (41. Van Veldhoven - Bladella), Casparij (41. P Pawirodimedjo), Ter Beek (41. Speelman), Smits, Sellies (41. Leuchter).
 

Mooi programma
De oefeninterland tegen België was in dit seizoen de eerste officiële wedstrijd van dit meidenteam. Op 22 april trekt het team voor een tweedaagse oefenstage naar Duitsland. In Emsbüren wordt de 23e geoefend tegen het sterke Duitse nationale team ‘onder 15’.
Tijdens het Dr. Fadrhonc Tournament (dit jaar bij Excelsior ’31 in Rijssen) staan voor de speelsters onder 15 weer wedstrijden tegen onze oosterburen op het programma. Op dinsdag 5 mei is het Duitse Westfalen ‘onder 16’ de tegenstander. Twee dagen later staat de ontmoeting tegen de Duitse speelsters van Meppen ‘onder 17’ op het programma.
Op 26 mei vertrekt deze groep ook nog voor een vierdaagse oefenstage naar Engeland. Twee interlands tegen het Britse nationale team onder 15 staan gepland en wel op 27 en 29 mei.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven