Nieuws

‘Gouw mennekes’ op cursus

www.bladella.nl
Om alle wedstrijden door een neutraal iemand te laten fluiten heeft Bladella met haar 50 teams veel (jeugd)scheidsrechters nodig. Een nieuwe lichting ‘Gouw Mennekes’ gaat op cursus.

Twaalf fluitisten erbij!
Liefst 12 jongens uit de D-categorie hebben zich aangemeld om opgeleid te worden tot jeugdscheidsrechter. Bladella is daar heel blij mee. Deze twaalf nieuwe “Gouw Mennekes” zijn door de opleiders van Bladella de laatste maanden al vertrouwd gemaakt met de speciale spelregels voor de E- en de F-wedstrijdjes. Onder de hoede van Ko Boullart en Gerard v.d. Brink, hanteerden deze jongens al een tijdje de fluit. Tot nu toe hebben deze jeugdscheidsrechters elk al minimaal 4 F-wedstrijden gefloten. Dus tijd om ze een officiële status te geven.
 
Cursus
En dat gaat op de vrijdagen 23 en 30 januari a.s. gebeuren d.m.v. een echte KNVB pupillencursus.
Helaas heeft de KNVB de minimale leeftijdsgrens voor deelname aan deze cursus gesteld op 13 jaar, maar het minimale aantal deelnemers vrijgegeven. Er kunnen er nu tussen de 3 en de 18 aan deelnemen. Elf jeugdscheidsrechters (+ 1 met dispensatie) gaan deze cursus volgen; zeven van de oude garde en vijf van de nieuwe lichting. Het programma zal voornamelijk bestaan uit praktijk.
 
Diploma met batch
Enkele teams zijn uitgenodigd om te sparren door een wedstrijd tegen elkaar te spelen. Deze wedstrijden (aanvang rond 19 uur) worden dan geleid door de cursisten die elk een gedeelte van deze wedstrijd zal gaan fluiten. Supporters zijn uiteraard van harte welkom!
Door KNVB docent Joop van Boekel (uit Veldhoven) worden die verrichtingen beoordeeld. Vrijdag 30 januari wordt de cursus afgesloten met de diploma-uitreiking voor de geslaagden en daarbij ontvangen zij natuurlijk ook de bijbehorende officiële arbiterbatch. Veel succes!
 
B.O.S.
Onlangs hebben drie oud pupillenscheidsrechters zich opgegeven voor de BOS cursus, t.w. Bob den Ouden, Gijs van de Zande en They Louwers. Waar en wanneer deze cursus gaat starten is nog niet bekend. BOS staat voor Basis Opleiding Scheidsrechter, een pittige opleiding van 7 bijeenkomsten van 3 uur met veel praktijk en de behandeling van de 17 spelregels voor het leiden van KNVB-wedstrijden in de A-categorie vanaf de C. Wij wensen ook dit 3-tal veel succes (én plezier) in hun scheidsrechtershobby! 
 

 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven