Nieuws

Reusel Sport: "Wij zijn er weer!!!"

www.bladella.nl
Bladella ontvangt Reusel Sport met open armen. Zondag 5 oktober is het dan eindelijk weer zo ver.  
In de derde klasse D spelen de aartsrivalen weer eens tegen elkaar!

De aartsrivalen, maar tegelijk de voetbalvrienden, uit Reusel en Bladel, gaan strijd leven om het prestige.
Door de promotie van de geelzwarten aan het einde van het vorige seizoen staat de derby op de affiche. En dat willen ze bij Bladella laten weten!!!
 
Dat Reusel Sport weer terug is, is te lezen bij de ingang van het Bladelse sportpark de Smagtenbocht. Tenminste, wij van de blauwwitten denken dat de kreet “Wij zijn er weer” op de straat is geverfd. Heel fraai, met gele en met zwarte kleuren. Alleen, die zwarte letters komen niet over op het zwarte asfalt….
 
De bolknak-derby
Vroeger was de derby wekenlang het gesprek van de dag in de sigarenfabrieken. Daar werden de wapens gesmeed, daar werden de weddenschappen afgesloten, daar werden de verwachtingen hoog opgeschroefd. “Je mag de hele competitie iedere wedstrijd verliezen maar die ene wedstrijd, die tegen Bladella/Reusel Sport die moet en zal gewonnen worden. En als er na die ene zondag dan een verliezer was, nou die hoorde het weken  aan een stuk in de fabriek. Bladella – Reusel Sport was vroeger de derby van de sigarenmakers, de bolknakderby.
 
Opa heeft daar moeite mee
Tijden zijn veranderd. De grenzen tussen Bladel en Reusel zijn opengebroken, vriendengroepen overschrijden  de gemeentegrenzen voor school, voor het werk, voor het vieren van carnaval, om op stap te gaan. Sommigen durven zelfs de stap aan om met een lief uit het naburige dorp te gaan samenwonen en een gezin te stichten. Sommige opa’s en oma’s hebben het daar moeilijk mee. Voetballers van Bladella gaan in Reusel met vrienden van het geelzwarte team op stap. Ze kennen en respecteren elkaar. Waar is de rivaliteit van toen????
 


Op uw plaatsen

Die tweestrijd zal er komende zondag beslist wel weer zijn. Als de ambiance in het Bladels stadionneke vanaf een uur of twee gemaakt wordt, slaan bij alle spelers de zenuwen toe. De trainer van de geelzwartren roept zijn mannen op om de bekende inzet weer eens naar boven te halen. In het andere kleedlokaal probeert de voorman van Bladella zijn elf te overtuigen vooral te blijven voetballen, van achter uit op te bouwen, de bal in de ploeg te houden en de kansen af te wachten. De supporters hebben ondertussen hun plek aan de lijn opgezocht, of op de tribune, op de blauwe kussentjes. Aan de F-side begroeten voetbalvrienden elkaar weer als ‘ouwe jongens’. Heerlijk, voetballen tegen Reusel, of tegen Bladel, het is maar net hoe je het bekijkt. Maar het belooft in ieder geval weer een ferme wedstrijd te worden.
 


En dan, na de wedstrijd?

Niet moeilijk doen, gewoon blijven hangen, napraten over de wedstrijd, samen een flesje drinken – doe er nog maar één – en hoe langer de avond loopt hoe meer we elkaar gaan begrijpen. Heb je honger? In het clubhuis hebben ze meer eten dan al die Reuselse supporters bij elkaar op kunnen eten. Geen probleem dus. En er is muziek, de DJ draait lekkere ‘gouwe ouwe’ en rond een uur of zes komt er nog een zangduo optreden om de stemming te verhogen. Alsof die er nog niet goed genoeg inzit. En zo blijft het ook weer deze zondag nog lang onrustig aan de Smagtenbocht.



 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven