Nieuws

Op bezoek bij wilskrachtig Spoordonkse Boys

www.bladella.nl
Na het teleurstellend gelijkspel spel tegen Oisterwijk treffen de Tipmast Boys zondag in Spoordonk de plaatselijke trots. Een goed resultaat geeft vertrouwen voor de kraker van volgende week...

Met Oisterwijk had Bladella heel wat meer moeite dan vorige week tegen Braakhuizen. Het liep een stuk minder. Waar lag ’t aan? De blauwwitte passie was minder, veel onnodig balverlies door matige opbouw en de tegenstander was dreigender en was een meester in het bespelen van de scheidsrechter en tegenstander. Keeper Ruud bezorgde de Tipmast Boys nog een puntje door een penalty te stoppen en goede reddingen in de 2e helft. Spits Miky liep een halve marathon te storen, bruikbare ballen kreeg ie nauwelijks. De werklust was er wel, het ontbrak echter aan samenhang.
 
Sporringse Pauw
Zondag wordt de strijd gestreden in Spoordonk. Als 4e geëindigd vorig seizoen mocht de 3e periode van kampioen Nevelo overgenomen worden. In een bloedstollend spektakelstuk werd in de finale Taxandria na verlenging verslagen met 1-3. De roodwitte vriendengroep promoveerde daarmee naar de 3e klasse. Nominatie voor de Sporringse Pauw is op z’n plaats. M.a.w. een knappe prestatie voor zo’n kleine gemeenschap van p.m. 2.000 zielen.
 
Op zoek naar 1ste winst
In de nieuwe omgeving werd de eerste pot met 8-0 verloren van een sterk Rood Wit V.. Met gelijke spelen op karakter tegen Jong Brabant (4-4) en Nevelo (1-1) werd die zeperd weer wat weggepoetst. Bladella trainer Jasper van Hoof had dat team vier jaar met succes onder zijn hoede. Hij kent die manschappen als geen ander. Maar de Boys zullen alles uit de kast halen om de oud-trainer te bewijzen dat ze ook zonder hun leermeester kunnen voetballen. Wilskracht en passie huist onder het roodwitte shirt waarmee maar al te graag voor de eerste overwinning gevochten zal worden.
Mascotte Jorn van de Put (E1) heeft er erg veel zin in en droomt van een spannende wedstrijd met goed resultaat.


 
Historie
Het is al weer even geleden dat beide teams elkaar in competitieverband troffen. Eind september 1992. dat was in de 4e klasse E, boekte Spoordonkse Boys tegen Bladella de eerste winst van dat seizoen: 3-2. Theo Tenbult tekende in de 6e minuut voor de 0-1 en na een klein halfuur verschalkte Frank de Kort de ver voor zijn doel staande Pieter Abrahams: 1-1. Een versnelling van Martin Pleging was voldoende om Mark Antonius  fraai voor de 1-2 te laten zorgen. Het team van Tiny Meulenbroeks verzuimde om de Boys op grotere achterstand te zetten en dat werd fataal. Vlak voor rust maakte Smetsers gelijk en dezelfde Smetsers profiteerde na rust van slecht uitverdedigen en stelde Freek de Kort in de gelegenheid om de 3-2 op het scorebord te krijgen.
Ook in de thuiswedstrijd had toen Bladella de handen vol aan Spoordonk. De thuisclub domineerde, maar kwam, ondanks kansen voor Mark Antonius, Frank Kaptheyns, Marcel Vlems en Toon Daniëls, net voor rust via spits John Roefs op achterstand. Bladella kwam na de hervatting echter goed terug en eiste door treffers van Adrie Hoskens en Mark Antonius alsnog de zege voor zich op: 2-1.

 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven