Nieuws

WK column: Honger

www.bladella.nl
De poulefase zit er bijna op en hoewel we verwend zijn met leuke potjes voetbal zullen de wedstrijden die we ons later van dit WK zullen herinneren nog gaan plaats vinden in de veel leukere knock-out fase.

Het schema voor het vervolg begint zo langzamerhand gevuld te raken en we kunnen als Oranje supporters tevreden constateren dat we in de goeie tak van het schema zitten. We gaan zien wat het waard is! Wat me opvalt is dat spelers die geschitterd hebben in de Champions League en Europese topcompetities worstelen met hun vorm en een aantal toplanden hebben daardoor roemloos Brazilië kunnen verlaten. Spanje is hiervan het beste voorbeeld maar ook de Rooney's, Ballotelli's en naar alle waarschijnlijkheid Ronaldo's en andere Portugese Real sterren zijn blijkbaar niet in staat om top te zijn op het belangrijkste voetbaltoernooi dat we kennen. Zouden ze soms niet willen, zouden ze geen trek hebben in de belangrijkste prijs die er als voetballer te winnen valt? Lijkt me niet. Ik denk dat de tol van de zware competities in deze landen en de vele Europese wedstrijden ervoor zorgen dat deze jongens een stuk minder fris aan de start van een WK verschijnen dan pak 'm beet Stefan de Vrij met 34 eredivisiewedstrijden en twee Europese potjes in augustus tegen Kuban Krasnodar in de benen. Zo zie je maar weer dat het op een WK niet alleen op een indrukwekkende reputatie aankomt maar vooral ook over hoe fris je nog bent aan het einde van een voetbalseizoen en hoeveel honger je nog hebt naar prijzen. Hopelijk weet Louis onze mannen nog even fris en hongerig te houden. Want te vroeg je honger stillen op een WK leidt vaak niet tot succes. Vraag dat maar aan Luis!
 
Harold Swaanen

 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven