Nieuws

ED column: Bladelse doping

www.bladella.nl
Bladella 1 + 2 wonnen hun eerste 2 duels. BBQ, shoarma, loempia's... Jasper haalde de pers. Leste donderdag... fikandellen-party! Lees de ED column van Mattijs Smit (ED)

Het aantal grappen over Big Mac’s, frikadellen en broodjes shoarma dat ik de afgelopen jaren langs de lijn over stevige amateurvoetballers heb gehoord, is al lang niet meer op twee handen te tellen. En dat is maar goed ook.
Vaak maakt het lachen om dergelijke flauwe grappen namelijk dat het net iets dragelijker wordt om negentig minuten naar een matige wedstrijd te kijken. Bovendien moet ik eerlijk toegeven dat ik zelf ook wel eens een dikke spits een veeg uit de frietpan heb gegeven.
 
Maar twee weken na het begin van het nieuwe seizoen is het moment aangebroken voor een positieve noot over fastfood op de voetbalvelden. In Bladel hebben kroketten namelijk hetzelfde effect als doping.
 
Niet het eten an sich, maar vooral het uitzicht op een krokante versnapering laat de blauwwitten harder lopen. Als het eerste én het tweede team van Bladella winnen op zondag, dan trakteert trainer Jasper van Hoof namelijk op loempia’s of andere ‘lekkere’ dingen.
 
Wint het tweede wel, maar verliest het vaandelteam, dan zorgen de spelers van het eerste elftal voor ongezond eten. Het bestuur van Bladella doet er nog een schepje bovenop en verkoopt ook snacks voor een vriendenprijsje aan de rest van de Bladella-leden.
 
Het idee van de coach is even ongezond als geniaal. Het versterkt niet alleen de teamgeest van het vaandelteam, maar ook de band met het onmisbare tweede elftal.
 
Na twee seizoenen lang moeizame wedstrijden te spelen (en te verliezen) in de tweede klasse, lijken het plezier en de teamgeest opeens terug te zijn in Bladel. Met succes, want de eerste twee duels werden al meteen gewonnen.
 
Ik ga morgen maar eens kijken naar de wedstrijd van Bladella bij mede-koploper Bergeijk. Misschien vergeet ik wel per ongeluk om broodjes te smeren.
 
bron: ED Mattijs Smit

 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven