Nieuws

Inzameling sportkleding voor Tsjernobyl

www.bladella.nl
Vanaf 13 juli verblijft een groep van 34 kinderen (7-15 jr) drie weken op kampeerboerderij De Gaffel in Hapert.
Wij kunnen ze blij maken met o.a. gebruikte (voetbal) schoenen en kleding.

Op 1986 vond de grote kernramp in Tsjernobyl plaats. Na de explosie in de kerncentrale kwam een enorme radioactieve wolk vrij. Veel kinderen in Wit-Rusland kregen daardoor problemen met hun gezondheid.
Door hulporganisaties worden nog steeds aan Tsjernobylkinderen hulp geboden door hen een verblijf in Nederland aan te bieden. Gebleken is namelijk dat als kinderen een aantal weken in een gezonde omgeving verblijven, hun bloed ververst en de weerstand een flinke oppepper krijgt.
De economische groei van Wit-Rusland blijft achter in vergelijking met andere landen in Oost-Europa. Bijna een kwart van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De gevolgen van Tsjernobyl zijn nog steeds bijzonder groot geweest.

Vanaf 13 juli verblijft zo’n groep van 34 kinderen (7 tot 15 jaar) met 9 begeleiders drie weken op kampeerboerderij De Gaffel in Hapert op Dalem. 
Voor deze kinderen uit Tsjernobyl is men op zoek naar voetbalschoenen die toch niet meer gebruikt worden, zodat zij een keer op echte voetbalschoenen kunnen voetballen. Voor hen zijn ze zeer welkom. Ook sportkleding en andere kinderkleding zullen zij met open armen ontvangen.
Al deze goederen kunnen afgegeven worden op Dalem 15 of op 17. Ook bij Bladella kan tot 12 juli gebruikte (sport)kleding & schoenen ingleverd worden. (in doos bij ballenhok).

Alvast zéér bedankt!


 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven